Laatst bijgewerkt: 16-12 - 2011

 

DEC`11: volgende avond 19 dec!

Aan alle leden,

 Deze winter hebben wij een primeur op voergebied!

Groei, melk/m2, melk/man en  automatisering. Het  lijken richting het einde van het quotumtijdperk nog meer dan  anders items die er toe doen. We willen allemaal meer koeien melken en daarnaast ook nog tijd over houden om de bierbostel goedkoop te houden! Voeren neemt op de meeste bedrijven een groot deel van de tijd/ ruimte  in beslag wanneer men het maximale rendement uit ruwvoer wil halen. Maandag 19 december gaan we een van de oplossingen bekijken in de vorm van een automatisch voersysteem van Trioliet. Deze installatie is de eerste in zijn soort in Noord-Holland en draait bij de familie Jaapies in Hensbroek. De familie Jaapies boert sinds kort in Hensbroek en heeft daar een nieuwe stal gebouwd met o.a. automatisch voersysteem en melkcarrousel.

 Sprekers zijn:

 dhr Jaapies over zijn bedrijf, het hoe en waarom dit voersysteem.

 dhr Schulte van Trioliet, hij vertelt ons alles wat wij willen weten over het voersysteem.’

 Kortom, een zeer interessante excursie op een mooi bedrijf waarin de voor-en nadelen van deze vorm van automatisering goed boven tafel komen!

 Graag tot ziens op maandag 19 december om 20:00 bij:        familie Jaapies

trioliet achtergrond.jpgUrsemmerweg 3 

1711 SC Hensbroek.

 

Namens het bestuur, Jan Schouten

 

MRT`11: excursie op 22 april! 

UITNODIGING

Aan alle leden van AJK de Noord, AJ West-Friesland en belangstellenden,

Vrijdag 22 april 2011 is het zover, de excursie! We hebben dit jaar weer een prachtig programma weten samen te stellen. We gaan kijken in de robot- en mechanisatie fabrieken van Lely bij Rotterdam, en Hoeve Biesland (www.hoevebiesland.nl) een Biologisch-Dynamisch melkveebedrijf met circa 150 melkkoeien, vleesvee, natuurbeheer en andere neventakken. Om de bus zo vol als mogelijk te krijgen hebben we dit jaar ook de leden van Agrarische Jongeren West-Friesland uitgenodigd.

Programma:

8.30 Vertrek bij Carpoolplaats tegenover Triflor in Oude Niedorp/ īt Verlaat (kruising Leijerdijk en

N 242 (de bus staat er rond 08.15 en om 08.30 gaan we rijden!!)

10.30 Aankomst bij Lely Maassluis (rondleiding mechanisatie + video presentatie)

12.30 Lunch

13.15 Vertrek naar Lely Rotterdam (rondleiding robots)

14.30 Vertrek naar Delfgauw

15.00 Aankomst bij Hoeve Biesland (rondleiding en presentatie)

17.00 Diner (Patat en Bier om de dag af te sluiten)

17.30 Vertrek naar huis

19.30 Terug bij de Carpoolplaats in Oude Niedorp

De kosten bedragen maximaal 35 euro p.p. incl. lunch en diner enz. Geef je z.s.m. op want we hebben maar ťťn bus en vol is vol, en dit wil je natuurlijk niet missen!

Opgeven kan t/m 18 april bij voorkeur via ajkdenoord@hotmail.com onder vermelding van namen en telefoonnummers, heb je geen e-mail bel dan naar 06-2469 9979

Namens het bestuur,

Thomas Schenk

Sponsoren

De Heus www.de-heus.nl

Profarm Noord-Holland www.profarmnh.nl

Arli BV Schagerbrug www.arli.nl

Piet Schipper Agrarische Bemiddeling www.pietschipper.nl

 

MRT`11: Kalver opfok

Kalveren Opfok

 Hoe krijgen we onze kalveren zo snel mogelijk van de melk aan de melk.

Op deze vraag hopen we antwoord te krijgen deze avond.

Als sprekers hebben we Anna de Wit en Rudi de Graaf van ALPURO uitgenodigd

Alpuro is gespecialiseerd in melkvervangende producten en ruwvoeders voor de kalverhouderij , in de melkveehouderij maar ook veel in kalveren mesterij.

Er wordt  veel aan  begeleiding en advisering gedaan rondom de opfok van kalveren maar

Alpuro heeft ook en heel scala aan huisvesting systemen voor kalveren en kan hier ook in adviseren

 

Kortom dit belooft wederom een zeer interessante en leerzame avond te worden waarbij jij uiteraard in de gelegenheid bent jouw vraag te stellen of jouw visie te verkondigen. Wij rekenen dus op jouw komst!

 

Dinsdagavond 8 Maart om 20:00 in “de oude stal”

 

Namens het bestuur,

Nick Buter

 

OKT `10: ONDERNEMER UIT DE REGIO

UITNODIGING

 Aan alle leden en belangstellenden,

Voor ons jaarlijkse bezoek bij een ondernemer uit de regio, nemen we Vrijdag 22 Oktober vanaf 20:00 uur een kijkje in de keuken van Piet Ottens. Met zijn ‘’schoon vlees boerderij’’ heeft deze gepassioneerde vleesveehouder en slager een uniek concept in handen en hij wil ons hier graag meer over vertellen.

 Piet Ottens fokt honderden Dikbillen en Belgisch Blauwe runderen op zijn eigen mesterij.

Hier stop het echter niet. Op het zelfde bedrijf worden de dieren afgemest en de dieren worden geslacht in de eigen slagerijen. Dat betekent dat er op het bedrijf veel vragen gesteld kunnen worden over fokkerij, opfok van jonge runderen, het op de juiste manier laten groeien van het dier, en over de afzet van het uiteindelijke product.

 Ook heeft Piet Ottens ons van een Primeur verzekerd. Sinds kort heeft hij een heel nieuw vleesras op zijn bedrijf! Het Portugese ras zit wat kwaliteit van het vlees betreft tussen de Belgisch Blauwe en Dikbillen in.

 Dit belooft een zeer interessante en leerzame avond te worden dus wij gaan er van uit dat jullie er zijn op :

 Vrijdag 22 oktober om 20:00 aan de Westerlanderweg 138 , 1778  KP Westerland.

 Als we de rondleiding hebben afgerond en de meeste vragen hebben gesteld kunnen we nog even verder discussiŽren onder het genot van een worstje en een drankje.

 Namens het bestuur,

MRT `10: Brazilie

Liggen er mogelijkheden om te ondernemen in BraziliŽ? Landen zoals Duitsland, Amerika en Denemarken, waar in het verleden al veel Nederlandse melkveehouders naartoe zijn gegaan om hun geluk te beproeven, lijken nu minder aantrekkelijk te zijn  geworden. Welke landen zijn in de toekomst aantrekkelijk? Ook is het voor de melkveehouders die niet denken aan emigreren interessant om te weten met welke landen ze in de toekomst zullen moeten concurreren op de wereldmarkt. Wij zullen ons deze avond gaan concentreren op de landbouw in BraziliŽ.

 Wij hebben hiervoor uitgenodigd Dhr. Adrie Boekhorst. Dhr. Boekhorst heeft 29 jaar ervaring in de landbouw in BraziliŽ, naast een akkerbouwbedrijf van 3000 hectare, heeft hij ook een vleesveebedrijf met 300 stuks vleesvee.

 Dhr. Boekhorst zal vertellen over zijn ervaringen in BraziliŽ op zijn bedrijf en met de Braziliaanse cultuur en maatschappij. Ook zal hij vertellen over zijn kijk op de mogelijkheden die hij ziet in BraziliŽ en of die er ook liggen voor nieuwkomers.

We nodigen je uit op dinsdagavond 9 maart 2010.

Zoals altijd beginnen we om 20.00 en zorg dat je op tijd bent want wij rekenen op een volle stal!

 Namens het bestuur,

Jan `10: bedrijfsovername

Ja, ook jij krijgt eens met een bedrijfsovername te maken. Misschien denk je er nu nog helemaal niet aan, je zit immers nog op school en helpt alleen een flink handje mee op het bedrijf. Of je bent er wel degelijk bij betrokken omdat je al in het bedrijf zit. Maar ook als je het bedrijf al geruime tijd overgenomen hebt dan is het misschien alweer tijd voor de volgende bedrijfsovername.

Voor elke melkveehouder komt het dus een keer maar wanneer dat is bij iedereen verschillend. Aangezien bedrijfsovername een speerpunt van het NAJK is en het NAJK ook gerichte bedrijfsovername cursussen organiseert willen wij eerst eens in de oude stal voor jullie een inleidende avond over bedrijfsovername organiseren waar onze lokale sponsoren een bijdrage aan zullen leveren.

Wij hebben hiervoor uitgenodigd de heren Erwin Bakkum van WEA Accountants & Adviseurs, Joost van Baar van ALFA Accountants en Adviseurs en Hans Scholte van FLYNTH Adviseurs en Accountants. De onderwerpen zijn:

-          Boekhoudrapport lezen (WEA)

-          Ondernemingsvormen en fiscale zaken (Alfa)

-          Aandachtspunten bij bedrijfsovername (FLYNTH)

 Wij rekenen op jouw komst naar de oude stal dinsdagavond 2 februari 2010. We beginnen zoals altijd om 20.00 en zorg dat je op tijd bent want wij rekenen op een volle stal!

Namens het bestuur,

jan`10: excursie

 Wij nodigen jou uit voor onze excursie op donderdag 28 januari. Op ons programma staan een bezoek aan BLGG te Oosterbeek en een bezoek aan proefboerderij de Waiboerhoeve.

Tijdsschema:

-                     08.00 Verzamelen bij Carpoolplaats ’t Verlaat (tegenover Triflor in Oude Niedorp)

-                     08.15 Vertrek met de bus vanaf īt verlaat

-                     10.45 Ontvangst + rondleiding BLGG.

-                     12.15 Lunch

-                     13.00 Vertrek richting de Waiboerhoeve.

-                     14.00 Ontvangst + rondleiding Waiboerhoeve.

-                     16.45 Retour Noord-Holland

-                     18.00 Terug in Oude Niedorp

 De kosten voor dit gezellige en complete dagje uit inclusief lunch komt door medewerking van onze sponsoren op slechts EUR 25,= per persoon (kan lager worden bij een volle bus)

Geef je ook snel op want we hebben ťťn bus en vol is vol. Opgeven kan t/m 25 januari bij voorkeur via ajkdenoord@hotmail.com onder vermelding van namen en telefoonnummers, heb je geen e-mail of een vraag bel dan naar 06-4612 2266

8 DEC 2009: stallen bouw.

Serrestal, Boogstal, Tentstal, Compoststal, Grupstal, Potstal, Ligboxenstal, Geen stal Wat wordt de stal van de toekomst en wat kost welke stal of liever gezegd wat kan welke stal opleveren? Deze vragen en nog vele andere zullen beantwoord worden op onze volgende avond op dinsdag 8 december 2009. Wij hebben Paul Galama, onderzoeker bij Animal Sciences Group (ASG), gevraagd een boeiende avond te verzorgen. De heer Galama is nauw betrokken bij diverse onderzoeksprojecten ten aanzien van huisvesting van melkvee en kan ons zodoende zeker weten meer vertellen over de stal van de toekomst.

Tijdens deze avond komen dus alle staltypen aan bod met de voor- en nadelen en uiteraard het kostenplaatje.

Als je benieuwd bent naar de stal van de toekomst, en wat het beste is voor koe en veehouder,kom dan dinsdag 8 december naar de Oude Stal toe!!!

De avond begint om 20.00 uur met de jaarvergadering en een financieel verslag van de penningmeester. Voor wat betreft de bestuurssamenstelling zullen wij voorstellen   Rindert Miedema uit Slootdorp tot het bestuur toe te laten treden.

 Namens het bestuur,

 

24 NOV 2009: Uitleg over het triple A systeem.

Op dinsdag 24 November om 20.00 hebben we een avond over Fokkerij, deze avond zal de Heer  Jan Schilder ons vertellen over het Triple A systeem. (Animal Analysis Associates). Het systeem is ruim 50 jaar terug door Bill Weeks in Amerika opgezet en Jan analyseert in Europa zelfstandig. Het systeem is bedacht om koeien en inmiddels ook schapen en geiten beter met elkaar te kunnen paren. Aan de hand van 6 codes worden koeien en stieren gecodeerd (zie voor meer informatie www.aaa123456.com).

 Zullen we na deze avond het antwoord op de vraag over de ideale paring krijgen?

 Kortom, een zeer interessante en veelzijdige avond die je niet mag missen. Wij zien jullie op dinsdag 24 November om 20.00 in de Oude Stal te Haringhuizen.

1 OKT 2009: start het nieuwe seizoen hij de FA HARTOG te Abbekerk.

Op donderdag 1 oktober om 20.00 gaat we meteen vol gas met een ondernemer uit de regio die eigenlijk verder weinig introductie behoeft. Wil Hartog is directeur van Grasdrogerij Hartog. De grasdrogerij bestaat al ruim een  halve eeuw en Dhr. Hartog zal ons een kijkje in de keuken geven. Ook een bezoek aan het Wil Hartog museum staat op het programma. Waar gaat uw gras heen, hoe werkt het, krijg je je beste eigen gras wel weer terug, hoe zit het met al die lucerne? Is zo’n racepak warmer dan een thermo-overall? Allemaal vragen waar Dhr. Hartog uitsluitsel in kan geven.

 Zullen we na deze avond het antwoord op de vraag over  het ideale ds-gehalte van veevoer hebben?

 Kortom, een zeer interessante en veelzijdige avond die je niet mag missen. Wij rekenen op jullie komst volgende week donderdag 1 oktober bij Grasdrogerij Hartog, Mijnsherenweg 7 1658 CA Lambertschaag. TomTom rijders kunnen het beste adres Copperhorn kiezen.

 I.v.m. met benodigde ruimte graag even mailtje naar ajkdenoord@hotmail.com als je van de partij bent.

 Namens het bestuur,

 

15 Jan 09: op deze dag hadden we weer een gezellige avond en het draaide allemaal om zweden.

Op deze avond hebben we de heer Bennink van interfarms bereid gevonden om een avond te organiseren over Zweden.

Dec 08: volgende avond 10 december!!!!

De volgende avond is op 10 december en staat in het teken van grassen. De heer de Groot van Barenbrug komt langs om te vertellen over gezonde grassoorten en de gezondere voeding voor koeien.

19  Nov 08: het was weer een gezellige avond "remmen met gassen"!!!!

Nov 08: volgende avond!!!!

Graag nodigen wij jou uit voor een avond “Remmen met Gassen” op woensdag 19 november.

 

Om de voerkosten scherp te houden is een goede eiwitbenutting noodzakelijk. Een slechte eiwitbenutting, wat zich met name uit in een hoog ureumgetal, is niet alleen nadelig voor de portemonnee maar heeft ook nadelige gevolgen voor het milieu.  De melkveehouderij-sector draagt met de uitstoot van methaangas, lachgas en CO2 namelijk mede bij aan de opwarming van de aarde

 

Om te bekijken waar wij als melkveehouder winst kunnen behalen voor bedrijf en omgeving heeft NAJK-Edu een spel ontwikkeld. Het spel geeft op een leuke en leerzame manier inzicht in de manieren waarop jij winst voor het bedrijf en de omgeving kunt behalen.

 Voor deze avond zijn Nicolaas van Everdingen en Agaath Timmermans (NAJK) uitgenodigd.

 

Wat: ‘Remmen met Gassen’

Wanneer: woensdag 19 november om 20.00 uur

Waar: dorpshuis de oude stal in Haringhuizen.

Tot ziens in de oude stal en speel mee voor de winst!!

nov 08: eindelijk weer een update!!

Het heeft een heel tijdje geduurd maar nu is er eindelijk weer een update, door wat problemen met de computer en de drukte van mijn nieuwe huis kwam het er allemaal effe niet van maar vanaf heden gaan we het weer beter bijhouden. veel lees plezier!!

Nieuwe seizoen gaat van start!

De zomer is voorbij en het agrarische jongeren seizoen gaat weer van start. We beginnen dit jaar met een bekende ondernemer uit de regio.

 Op donderdag 18 september gaan we naar ondernemer Gerard Jimmink. Gerard is eigenaar van Loonbedrijf Jimmink te Kolhorn, bij de meesten wel bekend. Jimmink doet vooral agrarische werkzaamheden maar daarnaast ook veel in het grondverzet. Gerard zal deze avond over zijn bedrijf en werkzaamheden vertellen en ook over de Rally Parijs /Dakar waar hij aan heeft meegedaan.

Kortom, een zeer interessante en veelzijdige avond die je niet mag missen, Wij hopen jullie weer te zien op Donderdag 18 september aan de Mieldijk 11 , 1768 BV Barsingerhorn.

 

I.v.m de zitruimte graag even opgeven voor 15 september bij  Nick Buter ; 06-15142032

                                                                                                                         0224-541730

 

Nieuwe seizoen gaat bijna van start!

Achter de schermen is het bestuur van de AJKN alweer bezig met het plannen van het nieuwe programma, als jullie nog tips of ideeŽn hebben voor leuke en gezellige avonden mail dan naar ajkdenoord@hotmail.com of zet je idee in het gastenboek.

Onze jaarlijkse excursie staat gepland op vrijdag 21 maart!!

Dit jaar gaan we met de excursie richting Friesland. Het is de bedoeling om te vertrekken vanaf de Carpoolplaats bij 't Verlaat (tegenover Triflor) om 8.30 uur smorgens en vervolgens via de tweede opstapplaats bij Van der Valk Wieringerwerf (interliner bushalte) de weg te vervolgen naar Leeuwarden.
 
We beginnen bij De Boer Stalinrichting en daarna gaan we naar SONAC  waar slachtafval verwerkt wordt. Aan het einde van de middag bezoeken we nog de patatfabriek van LambWestonMeijer in Oosterbierum.
 
De planning is dat we uiterlijk om 18.00 weer in Oude Niedorp zijn.
 
De koffie, koek en lunch zijn geregeld.
 
Dus geef je zsm op via ajkdenoord@hotmail.com  met daarin je naam, telefoonnummer en opstapplaats. Opgave tot uiterlijk 18 maart a.s. en vol = vol.
 
De kosten zijn maximaal 25 euro per persoon.

 
Op woensdag 19 maart 20.00 is er weer een avond dus kom naar de oude stal!

Op woensdag 19 maart hebben we een avond over het project Koe&Wij. Deze keer hebben we Ir Dirk Jan den Boer van het NMI uitgenodigd. Dhr den Boer zal samen met bestuurslid en deelnemer aan het project Sjon Borst stilstaan bij de mogelijkheden bij keuze of u gaat weiden of opstallen.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door sponsor LTB Accountants & Adviseurs.

Het NutriŽnten Management Instituut NMI bv is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in het ontwikkelen, toepassen en uitdragen van kennis op het gebied van bodemkwaliteit, bemesting en veevoeding.

Het NMI is direct betrokken bij het project om de mogelijkheden en de knelpunten rondom de weidegang te onderzoeken.

Het project bestaat uit 4 verschillende bedrijfgroepen (Hoge productie, grote koppels, kleine huiskavel, en het AMS) die allemaal weer verschillende knelpunten ervaren. Binnen het project komen veel vragen naar boven omtrent: beweidingsystemen, smakelijk gras, najaarsgras, optimale bemesting, sturen in RE/gras, sturen in ureum enz. 

Maar voor elk probleem is een oplossing!!

Druk bezochte avond voor de AJKN.

Afgelopen donderdag is met ruim 60 bezoekers een heel geslaagd avondje geworden!Op deze avond werd eerst oud bestuurlid en penningmeester George Mulder bedankt voor alles wat hij voor de club gedaan heeft.

en daarna vertelden de sprekers Joep Kieft en Gerland Glijnis hun interessante verhalen over hun bedrijven.

 

Op donderdag 28 februari 20.00 is er weer een avond dus kom naar de oude stal!

Op deze avond zullen de heer Kieft en de heer Glijnis hun gedachtegangen vertellen over hun visies over het aspect groei en het managen van megabedrijven .

Op dinsdag 29 junuari 20.00 is er weer een avond dus kom naar de oude stal!

Op deze avond hebben we onze avond gevolg door een 2tal sprekers over mengkuilen! meer info komt snel....

Op dinsdag 13 november 20.00 komt Nils Spaans naar de oude stal!

Nils Spaans is biologisch melkveehouder in Broek in Waterland. Hij melkt daar 110 koeien in een gebied waar het land erg nat en versnipperd is. Daarnaast heeft hij een aantal neventakken waar ook veel energie in gestoken wordt.

 Naast het arbeidsintensieve bedrijf is Nils Spaans ook nog actief met andere dingen, zo is hij dit jaar tot Europees melkveehouder van het jaar verkozen door de European Dairy Farmers. Wat deze club doet zal Nils ons graag vertellen.

 Het europese landbouwbeleid zal de komende jaren behoorlijk veranderen, denk aan bv melkquotum. Wat dit voor onze toekomst betekend is nog onduidelijk, Nils Spaans heeft zich er behoorlijk in verdiept en kan er meer duidelijkheid  over geven.

Op maandag 5 november organiseren wij een avondexcursie met als thema: “boxen strooiers en mobiele mestschuiven

Wij laten op deze avond een 6 tal bedrijven met verschillende machines de boxen strooien en de roosters schuiven, allemaal in ťťn stal. De locatie voor deze avond is de splinter nieuwe boerderij van de familie Schouten, gelegen aan de Nieuw Almersdorperweg 12 te Middenmeer.

 Zelfrijdende mestschuiven en boxenstrooiers, ze zijn er allemaal. De avond zal in goede banen geleid worden door de heer Verheul, bedrijfsleider van praktijkschool Zegveld.                                          

 Kijk, hoor en vergelijk op 5 november om 20.00 uur in Middenmeer

sept `07 : De eeste avond staat gepland op Vrijdag 21 september!!

Het seizoen 2007-2008 gaat weer van start en vooruitlopend op de avonden in “De Oude Stal” starten we dit keer met een avondje gezellig bowlen en gourmetten in Schagen! Naast gezelligheid is er ook nog een mooie prijs te winnen: De AJKN bowling kampioen 2007 gaat namelijk naar huis met een fantastisch weekendje Wenen!!!, deze prijs is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van ABN AMRO BANK N.V.

We beginnen om 19.30 met een drankje en rond 20.00 kunnen we aan tafel.

Om 21.30 starten we met bowlen tot 23.00.

Hierna wordt de AJKN Bowling Kampioen bekend gemaakt.

bowling/1.gif


De kosten bedragen slechts € 25 p.p. excl. drankjes

Opgave tot uiterlijk 13 september bij Nick Buter

Tel 06-15142032 of 0224-541730

Augustus `07: het bestuur is al weer vollop bezig met de planning van het nieuwe programma!!

Vanaf heden is ook Cees Ruiter toegetreden tot het bestuur, wij zijn achter de schermen alweer vollop bezig om samen met Cees weer een interessant winterprogramma samen te stellen!!

mrt `07 : De excursie was een mooi uitje voor de boeren!!

feb `07 : De excursie staat voor 2 mrt, dus geef je snel op bij  GEORGE!!

De jaarlijkse excursie is weer georganiseerd en wel op 2 maart.

Wij zullen een bezoek gaan brengen aan achtereenvolgens TELEGRAAF, GASSAN Diamonds en Brouwerij ‘t IJ.

 

Om 9.30 worden wij verwacht bij de vestiging van TELEGRAAF in Amsterdam waar wij beginnen met koffie en gebak. Bij TELEGRAAF zullen we worden meegenomen langs onder andere de redacties, distributie en de drukpersen.

Aan het einde van de rondleiding krijgen we rond 11.45 een lunch voorgeschoteld zodat we om 12.30 met een volle maag naar GASSAN Diamonds kunnen vertrekken. Bij GASSAN zullen wij zien hoe diamant bewerkt word met als eindprodukt briljant (juwelen). GASSAN bewerkt al 400 jaar ruwe diamanten en staat zodoende garant voor een ruime ervaring op dit gebied. Na de rondleiding bij GASSAN zullen wij als afsluiter een biertje drinken en tevens een bezoek brengen aan Brouwerij ‘t IJ. Na het “bierproeven” en de rondleiding door de brouwerij zullen we rond 16.00 weer in de bus richting Noord-Holland stappen. Degenen die er een avondje stappen in Amsterdam aan vast willen plakken zijn uiteraard vrij om zich af te melden voor de terugreis.

25dec `06 : De vernieuwde site van de AJKN is klaar!

Na enig overleg binnen het bestuur van het AJKN is Sjon Borst gevraagd om vanaf heden de site te updaten zodat de nieuwe avonden sneller en makkelijker aan de leden kan worden gepubliceerd!


 

 


 

Lid worden?

Wil je dat jouw stem gehoord wordt of wil je wel eens kijken op een ledenavond van AJK de Noord? Mail dan naar AJKdeNoord@hotmail.com en dan nemen wij contact met jouw op!