Wat is het NAJK

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) is de vereniging voor bedrijfsopvolg(st)ers en hun partners. En ook voor andere jongeren tussen 18 en 35 jaar die hart hebben voor land- en tuinbouw. Het NAJK heeft zo'n 12.000 leden. Wil je weten of er bij jou in de buurt een AJK actief is? Neem even contact op met het NAJK. Wil je weten waar het NAJK voor staat? Kijk eens naar de NAJK-agri-toekomstvisie!

Plaatselijk
De plaatselijke AJK's (Agrarisch Jongeren Kontakt) en JAV's (Jonge Agrarische Vrouwen) zijn het fundament van het NAJK. Het zijn groepen van 30 tot wel 300 jongeren die informatieve avonden organiseren, bijvoorbeeld over bedrijfsovename, technische onderwerpen of landbouwpolitiek. Ook volgen ze cursussen, gaan ze op excursies, houden ze feesten en agrarische wedstrijden en sommige AJK's gaan met z'n allen op reis. Als lid van een AJK of JAV leer je niet alleen veel, het is ook nog hartstikke gezellig!

Provinciaal
De AJK's en JAV's zijn provinciaal georganiseerd. De provinciale secretariaten en besturen verzorgen (bestuurs)cursussen, begeleiden discussies en behartigen provinciale belangen. Vaak organiseren ze ook nog een aantal grote discussieavonden voor de leden.
Meer weten over het AJK in jouw provincie? Kijk eens bij 'provincies' op deze site.

Landelijk
De provinciale AJK's vormen samen het landelijk NAJK-bestuur. Belangenbehartiging is de belangrijkste taak van het dagelijks bestuur van het NAJK, met als speerpunten bedrijfsovername, inkomen en maatschappelijk ondernemen. Daarnaast geeft het NAJK het ledenblad BINDER uit. Via het NAJK kunnen leden ook cursussen volgen, bijvoorbeeld over bedrijfsovername.

Europees
Het NAJK is aangesloten bij CEJA (Conseil Européen des Jeunes Agriculteurs), de Europese organisatie van agrarische jongeren.

INFOrMAIL
Iedere maand verschijnt de digitale NAJK nieuwsbrief INFOrMAIL. Wil je voortaan de INFOrMAIL in je mailbox ontvangen, mail dat dan even aan
post@najk.nl.
 

 

Lid worden?

Wil je dat jouw stem gehoord wordt of wil je wel eens kijken op een ledenavond van AJK de Noord? Mail dan naar AJKdeNoord@hotmail.com en dan nemen wij contact met jouw op!